SETBAŞI FIRINLARI

1863

Ürünlerimiz İçeriklerindeki Değerli Besin Kaynakları
Ürünlerimiz İle İlgili Değerli Bilgiler

Tahin

Tahanlı Tahinli Pide

Tahin susam tohumlarının ezilerek, kavrularak öğütülmesiyle elde edildiği yoğun kıvamlı bir besindir. Tahin iyi bir protein kaynağıdır ve içerisinde çeşitli vitaminler mineraller, değerli yağlar bulunur. Kahvaltı sofralarına, tatlılara, yemeklere lezzet katmak için kullanılan tahin, türk mutfağında ve dünya çapında birçok yemek kültüründe yaygın olarak tercih edilir.

Tahin LDL, trigliserit, yüksek tansiyon durumları için risk faktörlerinin azaltılmasına ve kalp sağlığının korunmasına katkı sağlayabilir. Yakın geçmişte yapılan bilimsel çalışmalar düzenli tahin tüketmenin yüksek kolestrol , trigliserit ve tansiyon değerleri üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini ortaya koymuştur. bağışıklık sisteminin desteklenmesine , inflamasyonun azalmasına ve bazı kanser risklerine karşı faydalı olabileceği gibi özellikleri öne çıkabilir.

Tahin antioksidanlar açısından zengindir ve tahinin bu özelliği vücudu toksin maddeler ile çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. Tahinde bulunan ve lignanlar olarak bilinen antioksidan maddeler vücuda zarar verebilecek serbest radikallere karşı savaşabilir. Düzenli tahin tüketimi ile özellikle kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlamada yardımcı olabilir. Tahin ayrıca serbest radikallerin karaciğere verebileceği hasarlanmaların da azaltılmasına katkı sağlayabilir.

--------------

Ekşi Maya

Ekmeği

Ekşi hamur iki tür sindirim dostu madde açısından zengindir: diyet lifi ve prebiyotikler. Her ikisi de bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri besler.

Bu nedenle, ekşi mayalı ekmeğin düzenli tüketimi daha iyi bağırsak sağlığına ve sindirimin iyileşmesine yol açabilir.

Geç bayatlar. Lezzetlidir. ...

Sindirimi kolaydır. İçindeki bakteri ve mantarlar ekmekteki tahılı ve gluteni önceden sindirir, böylece size sindirimi kolay ve sağlıklı ekmeği bırakır.

Glisemik indeksi düşüktür. ...

Besleyicidir B vitamininden zengindir.

Sarı Buğday

Ekmeği

Sarı buğday, çok iri taneli ve uzun boylu bir buğday türüdür. Beyaz, açık sarı, sarı, kırmızı, kehribar ve esmer renkte olmak üzere farklı renklerde karşımıza çıkan bu buğday türüne ayırt edici özelliğini kazandıran ise tohumudur. Çünkü sarı buğdayda taneye rengini veren dış kabuk değil, tohum kabuğudur.

Sarı buğday doğal bir şekilde üretilen ve üretimi esnasında gübre kullanılmayan bir buğday türüdür. Bu nedenle de yüksek kaliteli ve oldukça sağlıklı bir üründür. Bunların yanı sıra sarı buğday unu, su değirmenlerinde öğütülerek elde edilir

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.

Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir. Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.

Antioksidan açısından zengin olan siyez ununun kalbin sağlıklı çalışmasına katkısı olabilir. Metabolizmayı hızlandırır. Lif ve protein zengini olan siyez unu beyaz undan daha düşük kalori değerine sahiptir. Kilo vermek isteyenler beyaz un yerine tercih edebilir.

Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin sıkça kullandığı bir malzeme olan SİYEZ ununun tarihi 12 bin yıl öncesine dayanır. İnsan metabolizmasının son derece kolay bir şekilde sindirebildiği bir undur.

Ekmekler, beyaz undan üretilenlere oranla çok daha sert bir yapıda olur. Söz konusu un, bu özelliği sayesinde uzun süreli tokluk hissi yaratır.

Siyez unu, glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerinin aniden yükselmesine engel olur. Bu açıdan diyabet hastaları tarafından da tüketilebilir.

--------------

Tam Buğday

Ekmeği

Lifli gıdalar, sindirim sistemi sağlığı adına çok önemlidir. Çözünebilir, çözünmez lifler barındıran tam buğday ekmeği, bağırsak hareketlerini düzenler, kabızlığı önler, bağırsak sağlığını korur. Bunun yanında lif, kan şekerinin kontrol altında tutulmasına, kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Sağlıklı beslenme, günümüzde daha fazla önem kazanır, tam buğday ekmeği, beslenme diyetlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelir. Beyaz ekmek yerine tercih edilen tam buğday ekmeği, sadece lezzetiyle değil, aynı anda sağlığa olan katkılarıyla da dikkat çeker. Besin değeri zengin olan bu ekmek türü, günlük beslenme diyetimize lif, vitamin, mineral ekleyerek genel sağlığımızı geliştirir.

Tam buğday ekmeği, B vitaminleri açısından zengindir. B vitaminleri, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu, enerji üretimi, beyin fonksiyonları için gereklidir. Tam buğday ekmeği, antioksidan özellikleri ile bilinen E vitamini de içerir. E vitamini, hücre zarlarını serbest radikallerin zararlarından korur, cilt sağlığını destekler.

--------------

Siyez Ekmeği

--------------

Çavdar Ekmeği

Çavdar ekmeği yüksek lif içeriği sayesinde kan şekeri kontrolüne yardımcıdır. Kan şekerini yavaş yükseltir, insülin direnci ve diyabeti olan bireyleri tüketimine de uygundur. Kalp sağlığını destekler.

Çavdar ekmeğinin yüksek lif içeriğinin kolesterol seviyesini azaltmaya yardımcı olduğu bilinmekte.

Düşük tansiyonu olan veya kalsiyum takviyesi gereken kişilere önerilebilir. Çavdar ekmeği şeker hastaları, hipertroidi hastaları ve sporcularda kullanımı tercih edilir.

Özellikle ülkemizde tahıl tüketiminin başında, ekmek tüketimi gelmektedir ve günlük olarak ihtiyaç duyulan enerjinin %50’si ekmek ve tahıl ürünlerinden, özellikle de buğdaydan karşılanmaktadır.

am çavdar ekmeği, temel olarak vücuttaki yağ dengesini koruyarak, kilo dengesini sağlamaktadır.

Tam çavdar ekmeği vücutta salgılanan insülin hormonunun, vücuttaki şeker düzeyini koruyabilmesine yardımcı olmaktadır. Temel vücut dengesinin sağlanması ve korunması etkisine sahip olan tam çavdar ekmeği, kan dolaşımını dengeleyerek özellikle şeker hastaları için önem taşıyan etkiler oluşturmaktadır

---------------

--------------

Kepek Ekmeği

Kepekli ekmek sağlıklı nişasta barındırdığı için bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Karbonhidrat tüketiminde kaliteli, sağlıklı nişastayı barındırır. Kepek içerisinde bulunan doğal probiyotik bağırsak florası için oldukça faydalıdır. Yine lifli yapısı sayesinde bağırsaklarda müshil etkisi yapar.

Ülkemizde yemeğin yanında en çok tüketilen besin ekmektir. Beslenme programınızda karbonhidrat grubunu oluşturan ekmek sofralarımızda önemli yere sahiptir.

Önemli bir B1 vitamini (thiamin) kaynağıdır. Bu sebeple çok kahve içenlerde ve düşük kalorili diyet yapanlarda tercih edilmelidir.

Tam buğday unundan yapılır. Genel olarak buğdayın dış kabuğunda yer alan ve besin değeri yüksek kepekten oluşur. Unun üzerinde bulunan kepeğin alınması ile elde edilen bir ekmek türüdür.

Beyaz (rafine) ekmek ile kıyaslandığı zaman daha sağlıklı olup, vitamin değeri çok daha yüksektir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercih ettiği ekmeklerin başında gelir. Kepek; lif, vitamin ve antioksidan bakımından zengindir. Ayrıca kepek besinlerin mide ve bağırsaktan emilimini ve sindirimini kolaylaştırır.

-------------

Tahıl Ekmeği

Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz.

Normal ekmekten tam 15 kat fazla Folik Asit ihtiva etmektedir.Bu asit Kalp krizi riskini %25 düşürür.

Guliten değerleri çok düşük olduğundan gelişme çağındaki çocuklar için besleyici ve sağlıklıdır.(Okul çağındaki çocuklarda günde üç dilim tavsiye edilir)

Omega 3,omega 6 ,yağ asitlerini bol miktarda içerir.

LDL küçük kollestrol,trikliserid seviyesini düşürür,kan basıncı azalır.

Damar sertliğine karşı çok faydalıdır.

Lif oranı en yüksek ekmek çeşididir.

Folik asit,kalsiyum,çinko,B1 ve B2 vitamini vardır.

Göze iyi gelir

Üzüm Pekmezi

Üzüm pekmezi faydaları, pek çok sağlık sorununun giderilmesine yardımcı olur. Depresyondan kemik erimesine, kanserden cilt deformasyonlarına karşı çok sayıda rahatsızlığa karşı etkili olan üzüm pekmezi, içerdiği yüksek besin değerleri sayesinde bağışıklığı da güçlendirir.

Doktor tavsiyesiyle yediden yetmişe herkesin tüketebildiği üzüm pekmezi, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle metabolizmayı da destekler.

Üzüm pekmezi faydaları, içeriğinde A vitamini, C vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, karbonhidrat gibi bileşenlerin etkisinden kaynaklanır.

Bu sayede metabolizmayı ve bağışıklık sistemini güçlü bir şekilde destekleyen gıda, düzenli olarak kullanılması durumunda çok sayıda hastalığa karşı olumlu etkide bulunur. Üzüm pekmezi, yoğun şekilde magnezyum içermesi sayesinde serotonin salgılanmasını hızlandırarak sinirsel bozuklukların giderilmesini kolaylaştırır. Depresyon, kaygı bozukluğu, tükenmişlik sendromu gibi psikolojik sorunların tedavisine destek veren üzüm pekmezi, bu rahatsızlıkların tedavisinde doktor önerisiyle kullanılabilir. Pekmezin sinirsel hastalık tedavisinde kullanılması, anti deprasan hastalıkları ile karşılaşma riskinizi de azaltır.

--------------

Artizan Ekmeği

Artizan ekmek, tamamen el emeğiyle ve yapımının her aşamasında ufak detaylara bile büyük önem verilerek yapılan, ustalık ve el becerisiyle kabuk ve iç yapısının ideal sertlik ve nemde olması sağlanan küçük miktarlarda üretilen ekmektir.

Artizan ekmekler seri olarak üretilen ekmeklerden çok daha lezzetlidir.Günlük alınması gereken temel vitamin ve mineral oranlarının çoğunu karşılayan, yoğun lifli yapısıyla tok tutan artizan ekmeklerimiz, hem sağlıklı bir yaşamı destekler hem de damak zevkinize hitap eder.

Organik tarım kurallarına uyulmuş en eski tahıl çeşitlerinden üretilen artizan ekmeği, otomasyon olmayan ve endüstriyel makinelerin kullanılmadığı özel bir imalat sürecinden geçiyor. Yani üretimin tamamı elle yapılıyor.

Fermantasyon süresi uzun tutulan ve tamamen elle yoğurulan hamur sayesinde tatmin edici pofuduk bir yapı sizleri karşılıyor.

Ciabatta Ekmeği

(İtalyan Ekmeği)

Ciabatta, çıtır kabuğu ve çiğnenebilir hamuru olan rustik ZEYTİNYAĞLI bir İtalyan ekmeğidir.

Ciabatta hamurundaki yüksek hidrasyon seviyesi, yumuşak bir doku ve birçok büyük delik ve tünel içeren açık bir ekmek olmasını sağlar. Ciabatta ekmeği bu yapısı ile çorba ve soslara batırmak için idealdir.

Ciabatta Ekmeği Kaç Kalori?

Bir dilim ortalama 120-140 kalori içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyet programı uygulayanlar için ideal bir atıştırmalıktır.

Buğday unu, su, tuz, maya ve zeytinyağı’dan yapılan bir İtalyan ekmeğidir.